Företagsnytt Hållbarhet Pressrelease Utvald

PreZero väljer Colmec som helhetsleverantör av däcktjänster

Två starka miljöaktörer i marknaden kommer från 2024-07-01 kroka arm, där PreZero köper samtliga däcktjänster av Colmec. Colmec har i det nya avtalet det fulla ansvaret för funktionalitet, säkerhet och parallellt ett högt hållbarhetsfokus genom att PreZeros fordon rullar på återvunna däck tillverkade av Colmec i Sverige.

”Vi är mycket stolta över att PreZero väljer oss som funktionsleverantör, där vi får möjlighet att visa våra syrkor som märkesoberoende aktör på den svenska marknaden” säger Patrick Sjölin CEO på Colmec Group och fortsätter ”Båda våra bolag arbetar dagligen med att minimera miljöpåverkan i samhället för en mer hållbar framtid, så våra bolag delar absolut värdegrunden kring hållbarhet” avslutar Patrick.

”Vi ser mycket fram mot vårt nya strategiska samarbete med Colmec som kommer att säkerställa att vi kan utföra de uppdrag vi har runt om i Sverige på ett säkert, hållbart och kostnadseffektivt sätt” säger Lars Olsson Fordonsansvarig på PreZero och fortsätter ”I det nya avtalet kommer huvuddelen av våra monterade däck vara regummerade och återvunna, vilket stärker vårt miljöfokus ytterligare i marknaden. Nästan hälften av våra fordon kommer framöver att få planerade hjulbyten utförda där vi har våra nattparkeringar, vilket kommer att öka vår effektivitet ytterligare” avslutar Lars.

Arbetet påbörjas omgående mellan PreZero och Colmec för att säkerställa en smidig, bra och trygg avtalsstart.

Dela inlägget på sociala medier

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få Colmec nyheter direkt i inkorgen!

Du kan vara bland de första som får reda på våra senaste produkter och tjänster, kampanjer och projekt, direkt i din digitala brevlåda. Fyll i dina uppgifter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!

*Obligatoriska fält