Hos Colmec genomsyrar hållbarhet hela verksamheten

Vi strävar efter att alltid göra ett minimalt miljöavtryck i det vi gör. Vårt kvalitets- och miljöarbete ligger oss därför varmt om hjärtat så dessa frågor är en integrerad del och har en framträdande roll hos oss.

Våra regummerade däck är väldigt miljöeffektiva och tillsammans med våra däck- och axeltekniker kan vi även bespara både däck och bränsle åt våra kunder.

Vi jobbar aktivt för en grönare resa, för både oss och våra kunder.

Vi på Colmec ser innovativt och hållbart på vårt arbete vilket resulterar i att vårt hållbara totalkoncept och erbjudande ständigt utvecklas. Att alltid hitta nya lösningar som värnar både våra kunder och miljön är det som driver och motiverar oss.

Bra miljöval

Välj produkter och tjänster från Colmec och var trygg i att du gjorde rätt val för miljön!

Reducera bränsleförbrukning

Med en axelinställning reducerar vi kundens bränsleförbrukning.

Återanvändning av däck

Vi ger däck ett nytt liv och samtidigt minimerar vår miljöpåverkan.

Återanvändning av fälg

Vi ger fälg ett nytt liv och samtidigt minimerar vår miljöpåverkan

Rulla hållbart med Colmec

Utslitna däck och fälgar är en av de mest utmanande typerna av avfall idag. Samma egenskaper som gör dessa till en stor utmaning, gör även dessa till ett av de mest återanvändbara materialen och en viktig del i ett mer hållbart kretslopp. Med vår långsiktiga miljö- och hållbarhetssatsning kan du känna dig trygg i att du gjort ett bra miljöval som bidrar till ett mer hållbart och grönare liv.

Regummering av däck minskar kravet på råvaror med 75%

Minskning av markanvändning/odling av gummiträd med upp till 29%

Minskning av CO2-utsläpp med upp till 24%

Minskning av dammföroreningar med upp till 21%

150% grönt!

Vi på Colmec fokuserar på innovation och hållbarhet inom alla delar av vår verksamhet, och arbetar aktivt mot bättre lösningar för oss själva, våra kunder och miljön.

Infografik om Colmecs hållbara processer

Upptäck hur vårt hållbarhetsarbete speglas i våra produkter och tjänster

Colmec regummeringsprocess

Regummering av däck

Våra egna varumärken av regummerade däck produceras i Europas modernaste fabriker som både är kvalitets- och miljöcertifierade.

Däck

Återvinning av däck

Genom att återanvända utslitna däck minskar vi betydligt behovet av nya råvaror och bidrar till att spara på jordens ändliga resurser.

Härdning och kylning vid renovering av fälgar

Renovering av fälgar

I våra egna moderna anläggningar dedikerade till fälgrenovering ger vi fälgar ett nytt liv och samtidigt minimerar vår miljöpåverkan

Person håller mobiltelefon i handen och pekar mot skärmen med sin andra hand

Låt oss berätta mer om vårt lönsamma och hållbara erbjudande!

Våra medarbetare är mer än glada att ge dig information om våra däck- och servicelösningar och det mervärde det innebär för dig. Fyll i formuläret så kontaktar rätt person dig för att hjälpa dig på bästa sätt!