Tänk hela vägen

Gör ett hållbart val med däck från Colmec

Att förlänga livscykeln på produkter och komponenter blir allt viktigare. I däckbranschen är regummering den effektivaste vägen för att återanvända en däckstomme och ge däcket nytt liv. Detta innebär att tunga transporter kan minska klimatavtrycken.

Studier visar att det finns en betydande skillnad mellan koldioxidavtrycket för ett nyproducerat lastbilsdäck och ett regummerat däck. Inte så konstigt då regummering innebär att originalstommen får nytt liv tack vare bytet av slitbanor. På Colmec producerar vi egna varumärken av regummerade däck i Europas modernaste fabriker och hjälper dig gärna med en långsiktig och hållbar lösning.

Ett regummerat lastbilsdäck har lägre klimatavtryck jämfört med ett nytt däck redan innan det blir en anka

Härdning och kylning vid renovering av fälgar

Renoverade fälgar har flera fördelar

Vi återvinner inte bara däck genom regummering. Vi ser också till så att fälgarna får nytt liv i vår fälgfabrik. I en effektiv process tvättas, blästras och lackeras fälgarna och görs redo för många nya mil ute på vägarna. Att renovera gamla fälgar innebär såklart en fördel för miljön – och en ekonomisk fördel för våra kunder.

Vi erbjuder även ett mobilt servicekoncept med tillhörande jourservice, nya fälgar, fälgrenovering och utbytessystem av däck – om du vill tänka hela vägen.

Vi jobbar aktivt för en grönare resa, för både oss och våra kunder.

Vi på Colmec ser innovativt och hållbart på vårt arbete vilket resulterar i att vårt hållbara totalkoncept och erbjudande ständigt utvecklas. Att alltid hitta nya lösningar som värnar både våra kunder och miljön är det som driver och motiverar oss. Välj produkter och tjänster från Colmec och var trygg i att du gjorde rätt val för miljön!

Optimera användning av resurser

Med en axelinställning reducerar vi kundens bränsleförbrukning, en viktig hållbarhetsinsats.

Regummering och återanvändning av däck

Vi ger utslitna däck ett nytt liv och på så sätt minskar vi betydligt behovet av nya råvaror.

Renovering av fälgar

En kostnadseffektiv lösning för våra kunder och
ännu ett sätt för oss att minimera vår miljöpåverkan.

Rulla hållbart med Colmec

Utslitna däck och fälgar är en av de mest utmanande typerna av avfall idag. Samma egenskaper som gör dessa till en stor utmaning, gör även dessa till ett av de mest återanvändbara materialen och en viktig del i ett mer hållbart kretslopp. Med vår långsiktiga miljö- och hållbarhetssatsning kan du känna dig trygg i att du gjort ett bra miljöval som bidrar till ett mer hållbart och grönare liv.

Regummering av däck minskar kravet på råvaror med 75%

Minskning av markanvändning/odling av gummiträd med upp till 29%

Minskning av CO2-utsläpp med upp till 24%

Minskning av dammföroreningar med upp till 21%

150% grönt!

Vi på Colmec fokuserar på innovation och hållbarhet inom alla delar av vår verksamhet, och arbetar aktivt mot bättre lösningar för oss själva, våra kunder och miljön.

Infografik om Colmecs hållbara processer

Upptäck hur vårt hållbarhetsarbete speglas i våra produkter och tjänster

Colmec regummeringsprocess

Regummering av däck

Våra egna varumärken av regummerade däck produceras i Europas modernaste fabriker som både är kvalitets- och miljöcertifierade.

Däck

Återvinning av däck

Genom att återanvända utslitna däck minskar vi betydligt behovet av nya råvaror och bidrar till att spara på jordens ändliga resurser.

Härdning och kylning vid renovering av fälgar

Renovering av fälgar

I våra egna moderna anläggningar dedikerade till fälgrenovering ger vi fälgar ett nytt liv och samtidigt minimerar vår miljöpåverkan

Person håller mobiltelefon i handen och pekar mot skärmen med sin andra hand

Låt oss berätta mer om vårt lönsamma och hållbara erbjudande!

Våra medarbetare är mer än glada att ge dig information om våra däck- och servicelösningar och det mervärde det innebär för dig. Fyll i formuläret så kontaktar rätt person dig för att hjälpa dig på bästa sätt!