Med våra tjänster får du service och support när och var du behöver det.

Vi erbjuder dig som kund ett unikt och mobilt servicekoncept på plats med tillhörande jourservice, nya fälgar, fälgrenovering i egen regi, utbytessystem av fälgar.

Ett eget avancerat fleetkoncept

Colmec har utvecklat ett eget avancerat fleetkoncept med funktionslösning i Skandinavien och Polen för både stora och små fordonsflottor samt bussbolag. Vårt koncept utformas individuellt med kunden, efter deras förutsättningar och önskemål, med fokus på hållbarhet och bästa totalekonomi.

Fleet

Fleetsupport

Vår egen supportavdelning fokuserar enbart på våra fleet- och storkundsavtal. Våra medarbetare håller i den dagliga kontakten med våra kunder för att optimera alla flöden, såväl ekonomiska som miljömässiga. Vår supportavdelning tar fram och följer upp individuella åtgärdsprogram, planerar in skiften och hjulstatuskontroller, produktionsplanering till vår monteringsavdelning, analyserar information från CTMS, fordonsadministration, utleveranser och fakturering. Vill du veta mer om våra tjänster eller boka tid för åtgärd? Kontakta oss på fleet@colmec.se så hjälper vi dig!

Colmec Tire Management System (CTMS)

Med vårt system och mjukvara följer vi ca 8 000 fordon i flera olika länder. Efter en statuskontroll i fält analyseras resultatet i CTMS och kunden informeras om eventuella åtgärder som tex pumpning, byte av hjul, skifte av position eller behov av axeljustering. Vi har vidareutvecklat CTMS till en kundvänlig app för både Iphone och Android.

Däcktekniker vid mätning
Colmec Mobil Service

Däcktekniker och axeltekniker ute i fält

I vår avdelning Colmec Mobil Service ingår våra däcktekniker och axeltekniker. De arbetar ute i fält hos våra kunder med att optimera och reducera kundernas driftskostnader.

Däcktekniker

Våra däcktekniker utför mobila hjulstatuskontroller ute hos kund. Hjulmätningen är kundanpassad och kan omfatta hela fordonsflottor, enstaka fordon eller vissa däck. Hjulmätningen kan omfatta flera moment såsom dokumentation av befintliga däck, lufttryck, mönsterdjup, däckstatus, slitagebilder, förslag till åtgärder och behov av hjulaxelmätning etc.

Axeltekniker

Colmec Axelteknik ingår i vår fleet- och storkundsavdelning men arbetar också egen regi med bearbetning av övriga kunder över hela Skandinavien. Upplever du ett onormalt däckslitage och/eller en ökad bränsleförbrukning är det dags att kontakta oss för en konsultation. Genom en hjulaxelmätning och justering sänker du inte bara dina driftskostnader, du gör även en insats för vår miljö! Våra axeltekniker utför även mindre reparationer såsom exempelvis byte av parallellstag.

Bekymmersfri service för dina hjul

Söker du efter en unik och bekymmersfri servicelösning för dina hjul? Då är vi rätt partner för dig! Luta dig tillbaka medans vi ordnar med planering och skifte på dina fordon.

Colmec Mobil Partner

Vi kommer till dig och skiftar på plats, både under dagtid, kvällstid och helger vilket som passar er bäst. Ni sparar både tid och kan koncentrera er på kärnverksamheten. Givetvis kan vi även ta hand om och förvara era hjul om ni inte har plats. Vi har lång erfarenhet från allt inom lastbilar, bussar, entreprenadfordon, återvinningsfordon, blåljusbilar och personbilar – inget är för stort eller smått för oss.

Avdelningen Colmec Mobil Partner startades våren 2015 och är ett unikt servicekoncept i branschen då vi åker till kunden och utför arbetet på plats. Med fullt fokus på kunden utför vi våra planerade servicearbeten när kundens fordon står stilla under dagtid, kvällar och helger. Du vet väl att du kan du även nyttja vår jourservice inom Storstockholm? Vi ser till att du blir hjälpt inom 2 timmar, dygnet runt, året om!

Colmec Fleet
Teknisk support

Teknisk support precis då du behöver den

För dig som kund är det viktigt att få teknisk support precis då du behöver den – det har vi tagit fasta på. Då alla medarbetare på Colmec endast arbetar med lastvagns- och bussdäck har vi en unik spetskompetens inom hela detta område. Kontakta gärna din lokala säljare eller våra innesäljare för mer information och rådgivning.

Våra säljare är beredda att ge dig:

 • Teknisk information
 • Rekommendationer
 • Rådgivning mönsterval
 • Produktinformation
 • Information om hjulaxelmätning vid mekaniska fel
 • Uppföljning av däckstatus
 • Besök hos slutkonsumenten för att ge åkaren support
 • Distribution av däck och vid särskilda behov även direkt till slutkonsument
 • I många fall inskrivning av stommar
 • Regelbundna besök hos dig

Våra innesäljare kan hjälpa dig med:

 • Information om stommar
 • Parning av stommar
 • Mönsterrekommendationer
 • Val av mönster
 • Produktionsstyrning
 • Leveranstider
 • Lagerstatus
 • Distributionsfrågor

Lager för en effektiv logistiskhantering

Våra totalt 8 olika lagerplatser med en yta på mer än 58 000 kvm och kapacitet för över 300 000 däck och fälgar säkerställer en effektiv logistikhantering och största kundnytta.

30000

kvm av lageryta i Sverige

Stommhall
Lager

Sverige

Vårt huvudlager är placerat i Norrköping. Vi kan totalt lagerhålla mer än 100 000 LV-däck på en yta om ca 30 000 kvm. Våra resande säljare har även jourlager för att hjälpa våra kunder med brådskande leveranser.

Finland

Under 2021 flyttade vi vårt kontor och huvudlager i Finland till nya lokaler Espoo. Kontoret och huvudlagret ligger i anslutning till vår däckverkstad och har en yta om totalt ca 1 000 kvm.

Polen

Huvudlagret i Polen ligger i Rudno som är beläget ca 6 mil söder om Gdansk. Här lagerförs både lastbilsdäck, personbilsdäck samt maskiner och tillbehör på en yta om 25 000 kvm. I januari 2017 flyttade vi in i ett helt nybyggt lager om 1 800 kvm i Chorzów som ligger i södra Polen. Vi täcker in hela landet med våra snabba leveranser.

Norge

Under 2021 flyttade Colmec Norge in i nya lokaler och lager i Hamar. Detta steg effektiviserar hela logistikkedjan och säkerställer vår vidare expansion på den norska marknaden.

Montering

Egen monteringsavdelning

Vår monteringsavdelning demonterar, monterar och balanserar mer än 55 000 enheter varje år. Avdelningens arbetsuppgifter består av demontering, montering, balansering, tvättning av fälg och nitrogenfyllning till alla våra olika typer av kunder. Monteringsavdelningen arbetar i 2-skift men ökar till 3-skift samt helger under högsäsong.

Pålitlig jourservice dygnet runt!

I Stockholm/Mälardalen kan du även nyttja vår jourservice – du får hjälp inom 2 timmar, dygnet runt, året om!

Behöver du vår hjälp? Ring oss gärna på 08-13 41 30.

Däcktekniker byter hjul
Jourservice
Härdning och kylning vid renovering av fälgar
Renovering av fälgar

Hållbar renovering av fälgar i egen regi

I nyrenoverade lokaler om ca 1 000 kvm invigde Colmec sin egen fälgfabrik under januari 2022. Som ytterligare ett led i vår hållbarhetssatsning är vi väldigt glada över att denna stora investering nu är i drift och möjliggör att vi på ett effektivt sätt också kan återanvända och ge fälgar ett nytt liv. All renovering och lackering av lastvagns- och bussfälgar sker nu helt i egen regi med den absolut senaste tekniken och de mest avancerade maskinerna. Hela vår process är framtagen enbart för lastvagns- och bussfälgar vilket säkerställer en unik hög kvalitet.

Några av fördelarna det innebär för dig som kund:

 • Hållbart och miljövänligt
 • Unik hög kvalitet
 • Kostnadseffektivt
 • Kortare ledtider
 • Möjlighet att välja färg

Så här går det till vid renovering av fälgar

Renovering av fälgar - blästring

01. Blästring

Med avancerad teknik och hög precision följer roboten fälgens kontur till en renhetsgrad av Sa 2,5-3.

Lackering vid renovering av fälgar

02. Lackering

Lackeringen sker med avancerad pulverlackeringsteknik som är helt unik och specialutvecklad i Schweiz.

Härdning och kylning vid renovering av fälgar

03. Härdning och kylning

Färgpulvret härdas i en tidsstyrd härdugn om 200 grader för att sedan fortsätta in i kylzonen innan kvalitetskontrollen.

Kvalitetskontroll vid renovering av fälgar

04. Kvalitetskontroll

Den härdade färgen kontrolleras med mätning av tjocklek samt vidhäftningsprov innan fälgen godkänns.

Utbytessystem av fälgar

För att öka servicenivån ytterligare och minimera leveranstiden har vi implementerat ett utbytessystem för fälgar. När kunden skickar in ett komplett hjul så väljer kunden då också vilken typ av fälg som ska levereras tillbaka på det kompletta hjulet.

 • Ny fälg
 • Renoverad fälg
 • Begagnad fälg

Sajpning och dubbning med bästa resultat

Du kan beställa både sajpning och dubbning av dina däck direkt av oss. Vi har lång erfarenhet, utbildad personal och moderna maskiner som säkerställer bästa resultat. Detta är dock en avvikelse från däckets originalutförande och påverkar däckets utvecklade originalegenskaper. På grund av detta gäller ingen däckgaranti vid sajpning och/eller dubbning.

Sajpning och dubbning
Person håller mobiltelefon i handen och pekar mot skärmen med sin andra hand

Låt oss berätta mer om vårt lönsamma och hållbara erbjudande!

Våra medarbetare är mer än glada att ge dig information om våra däck- och servicelösningar och det mervärde det innebär för dig. Fyll i formuläret så kontaktar rätt person dig för att hjälpa dig på bästa sätt!