Företagsnytt Pressrelease Utvald

Pentep Oy i Parola blir nu en del av Colmec

Colmec stärker sin verksamhet i Finland genom strategiskt förvärv av Bandag-regummeraren Pentep.

Pentep är en av de största oberoende regummeringsföretagen i den finska marknaden och grundades 1992. Pentep är en Bandag-producent och kundbasen består av både däckverkstäder och slutanvändare. Pentep’s mycket höga kundfokus, i kombination med högkvalitativ produktion av regummerade däck, har byggt upp Pentep’s superstarka varumärke i marknaden.

”Vi är mycket glada över att Teppo och Sari och deras team på Pentep nu är en del av Colmec, detta kommer att avsevärt öka vår marknadsandel i Finland och är i linje med vår koncerns huvudplan att vara den största och mest självklara valet som leverantör av däck och däcktjänster i våra marknader” säger Patrick Sjölin CEO Colmec Group och fortsätter ”Detta säkerställer också att vi kan ta hand om alla begagnade buss- och lastbilsdäck i Finland för våra kunder och göra nya regummerade däck som har en mycket positiv påverkan för miljön och är den viktiga vägen framåt för att hantera däck hållbart”.

”Att vara en del av Colmec kommer att stärka Pentep och säkrar att vi kan växa och ta nästa steg i den finska marknaden, detta kommer gynna både nya och befintliga kunder samt personal på ett positivt  sätt” säger Teppo Vekka VD på Pentep.

Med förvärvet av Pentep kommer Colmec nu att ha regummerade Bandag-produkter i portföljen. ”Detta blir en ny milstolpe för Colmec att starta ett intressant strategiskt samarbete med Bandag och Bridgestone”, säger Patrick Sjölin.

Teppo och Sai Vekka kommer att fortsätta sitt arbete på Pentep, ”business as usual”.

Förvärvet kommer att slutföras 2024-01-31.

Dela inlägget på sociala medier

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få Colmec nyheter direkt i inkorgen!

Du kan vara bland de första som får reda på våra senaste produkter och tjänster, kampanjer och projekt, direkt i din digitala brevlåda. Fyll i dina uppgifter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!

*Obligatoriska fält