Företagsnytt Pressrelease Utvald

David Boman blir VD för nybildad däckservicegrupp

Colmec, Centrala Gummi och flera lokala verkstäder har meddelat att de går samman för att bilda en ny däckserviceteknikgrupp – David Boman har nu utsetts till VD för den nya gruppen. Han har en gedigen branscherfarenhet och kommer senast från rollen som VD för Yokohama Scandinavia samt dessförinnan VD för Pirelli Tyre Nordic och Däckia. David tillträder den 1:e augusti.

– Vi är mycket glada och nöjda att kunna presentera David Boman som ny VD och koncernchef, säger Ian Poppelman, Styrelseordförande i den nya gruppen. Vi tror att han kommer vara en stark lagkapten och driva vår strategi att etablera en oberoende Nordeuropeisk däckservicegrupp med högt kundfokus och tydlig hållbarhetsprofil. David är en senior ledare med kommersiellt fokus, djup förståelse för branschen och betydande erfarenhet från internationella organisationer.

– Det är med en stor glädje jag tar mig an denna spännande utmaning och jag ser fram emot att lära känna vårt nya gemensamma lag och våra kunder, säger David Boman. Med en ambitiös hållbarhetsstrategi, ett starkt kundfokus och nya partnerskap kommer vi att förändra däckbranschen i grunden. Vi ser stora möjligheter att vässa och modernisera utbudet i marknaden i syfte att skapa värde för våra nuvarande och framtida kunder.

Efter partnerskapet mellan Colmec och Centrala Gummi, tillsammans med flera ytterligare slutförda och kommande partnerskap, fortsätter arbetet mot att etablera en av de ledande oberoende däckservicegrupperna i Nordeuropa med ett tydligt fokus på hållbarhet och kundservice. Lapin Kumi och Colmec meddelade gemensamt tidigare i juni avsikten att gå samman, och Lapin Kumi förväntas ansluta sig till den nya gruppen under Q3 efter att transaktionen har slutförts.

Patrick Sjölin, som idag är VD för Colmec, har själv framfört sitt beslut till styrelseordföranden och styrelsen om att få kliva av sin operativa roll och kommer i samband med Davids tillträde i August övergå i en rådgivande roll, där han fortsätter stötta den nya gruppens resa framåt

– Hela styrelsen och jag vill tacka Patrick Sjölin för 14 år av trogen dedikerad tjänst på Colmec och önskar honom all lycka till i framtiden, säger Ian Poppelman. Vi är tacksamma för att kunna ta del av hans råd och långa erfarenhet även framgent.

Dela inlägget på sociala medier

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få Colmec nyheter direkt i inkorgen!

Du kan vara bland de första som får reda på våra senaste produkter och tjänster, kampanjer och projekt, direkt i din digitala brevlåda. Fyll i dina uppgifter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!

*Obligatoriska fält