Tjänster

FleetMånga av bussarna som rullar i vårt avlånga land kör på just regummeringar från oss här på Colmec.

Vi har avtal med flera av de stora bussbolagen i Sverige där vi servar med allt från montering av däck på fälg, leverans till depå och även avmätningar av däckmönster och hjulaxlar. Allting för att det ska bli så ekonomiskt som möjligt för kunden-, och så tryggt som möjligt för deras resenärer.

Vårat totalkoncept är en väldigt trygg och enkel lösning för kunden då de inte behöver använda mer än en leverantör för hela sitt däck/hjul-behov.


CTMS (Colmec Tire Management System)
Colmec AxelteknikMiljö- och ekonomisparande åtgärder är något vi värnar väldigt mycket om.

Som ett led i att reducera bränsleförbrukning och minska onödigt slitage på lastbilarnas däck behöver du se över axlarna på fordonen med jämna mellanrum. Felaktigt inställda hjulaxlar leder till högre bränslekostnader och onödigt/onormalt slitage på däcken. Vi startade vår avdelning för axelteknik 2001 då allt fler åkerier och slutkunder efterfrågade denna tjänst hos oss.

Vi ser att medvetenheten hos en enskild åkare eller slutkund ökar när det kommer till att reducera sina egna driftkostnader, så givetvis vill vi kunna erbjuda kunden den tjänsten för att nå en bättre totalekonomi. Antalet kunder som vill ha hjälp med sina fordon ökar för varje år och idag kan våra tekniker även hjälpa till med mindre reparationer, exempelvis byte av parallellstag.


MonteringsavdelningEftersom vi har flera avtal med dom stora marknadsledande bussbolagen i Sverige där vi tillhandahåller och bistår dem med hjul så behöver vi ha en monteringsavdelning.

Det är något våra andra kunder kan dra nytta av när de inte kan eller har möjlighet att montera deras däck själva. Vissa av våra kunder har även dubbla uppsättningar fälgar som vi renoverar i form av blästring och lackering.

Och vi har även ett utbytessystem på fälgar som andra nyttjar så vi kan korta ner leveranstiderna på kompletta hjul avsevärt. Vår monteringsavdelning arbetar tvåskift men ökar till treskift under högsäsong vid behov. Här i Norrköping monterar vi över 50 000 enheter varje år!


Colmec Mobil PartnerHur ser en mobil däckverkstad ut? Är det ens möjligt och genomförbart?

Vi har ett helt unikt koncept som hjälper våra kunder på plats när de behöver det som mest, 24timmar om dygnet 365 dagar om året! Enkelt beskrivet är det en dragbil med trailer utrustad för att hantera däckbyten och reparationer från små personbilsdäck till stora entreprenadhjul. Dessutom är vår inställelsetid inom Storstockholm max 2 timmar!

Rätt så häftigt att slippa åka till verkstaden när du får punktering!


DistributionNågot vi är väldigt stolta över är att vi sköter vår egen logistik!

Varje vecka har vi väl kalkylerade rutter som trafikerar Sverige från Ystad i söder till Kiruna i norr.Allting för att kunna säkerställa leveransen på bästa möjliga sätt till dig som kund.Även vår svenska säljkår är utrustade med stora släpvagnar så de kan leverera däck och fälg direkt till våra kunder om det skulle behövas.

Vi vill inte vara beroende av något externt fraktbolag utan vi vill helst leverera våra däck direkt från fabriken fram till din verkstad eller gårdsplan, därför sker våra leveranser i största möjliga mån med våra egna distributionsbilar och egna chaufförer.Men ibland så måste däcken skickas fort och då kan vi givetvis lösa det med ett externt fraktbolag.

 • Majoriteten av alla leveranser till kund sker med egna distributionsbilar och egna chaufförer
 • 30 stora lastbilar för LV och EM-däck
 • 19 släp för LV och EM-däck
 • 26 lätta lastbilar för PV-däck och övriga produkter
 • 5 personbilar med släp
 • 10 servicebilar
 • Sverige

  Varje vecka, året om, trafikerar vi Sverige med våra egna distributionsresurser. Vi har totalt 13 egna lastbilar och 12 egna släp. Våra säljare har egna täckta släpkärror för brådskande leveranser från något av våra jourlager.


  Polen

  Varje vecka levererar vi med våra egna distributionsresurser över hela Polen. Vi har även ett depålager i Chorzów som ligger i den södra delen av Polen. Vår fordonsflotta består av 16 egna lastbilar, 6 egna släp, och 10 egna servicebilar.

  Finland

  För att minimera leveranstiden och ge bästa service till våra finska kunder sker leveranser både direkt från Sverige och i egen regi från Finland. Vårt finska team förfogar över en lastbil med tillhörande släp som trafikerar Finland varje vecka.


  Norge

  Alla leveranser till våra norska kunder sker från vårt huvudlager i Norrköping. Vi trafikerar hela Norge med våra egna distributionsresurser och chaufförer. Våra olika körslingor garanterar både en snabb leverans samt hämtning av stommar.