Miljö

Med vårt totalkoncept sparar vi tillsammans på jordens resurser!

Eftersom vi är en fabrik och industri så ser vi hela tiden över vårt arbete och letar förbättringar för att minska förbrukningen av el, vatten och kemikalier.
Allt för att vi ska göra så liten åverkan på miljön som möjligt och minska mängden avfall vi producerar.
Det är viktigt för oss att vi gör vad vi kan och aldrig slutar att försöka att förbättra våra förhållanden till vår miljö, kan vi då minska avfall och återanvända produkter som är mindre bra för vår miljö så är vi på rätt väg! • REDUCE, REUSE, RECYCLE!


  Visste du att om du regummerar/återvinner ett däck så sparas ungefär 80% av det ursprungliga däcket, och i rena resurser jämfört med ett nytt däck sparar du ca 70 liter olja, 32kg gummi och 14 kg stål! Det betyder att ett återanvänt däck använder ca 75% mindre råvaror än ett nytt, och det tycker vi är fantastiskt! På så sätt kan vi stolt säga att vi årligen sparar in på ungefär 7 500 kbm olja.

 • MYCKET MINDRE OLJA

  Mindre olja, mindre stål och mindre gummi betyder mindre påverkan på miljön!
  Kombinationen av att spara massvis på miljön och att den faktiska inköpskostnaden på ett återvunnet däck är ca 50% lägre än ett nytt gör att vi självklart ser regummeringar som ett första val!

 • Vi på Colmec jobbar aktivt för en grönare resa, för både oss och våra kunder.

  Vi jobbar med ett väldigt högt miljöfokus, inte minst eftersom vi återanvänder däck men vårt arbete stannar inte där.
  För även om vi använder betydligt mindre naturresurser vid regummeringen så har vi även stål- och aluminiumfälgar som måste se till att de hanteras rätt den dagen de blir obrukbara.
  Stålfälgar blir genomgångna av vår monteringsavdelning för att se till att de är hela och säkra. Sen blästras de och ingår i vårt utbytessystem!
  När dessa inte kan användas längre så samlas de upp och deponeras på rätt sätt.